SAMENWERKING

Jij komt bij mij met vragen en stelt je dus open voor begeleiding en hulp. Dat betekent dat we samen gaan zoeken naar nieuwe tools, strategieën en mogelijkheden om te leren omgaan met de gevoelens die je verwarren en je onzekerheden.

 

Ik heb geen toverstaf om jouw problemen op te lossen, maar ik reik je met liefde een helpende hand. Je bent nu op het punt dat je hebt ontdekt hulp nodig te hebben om je (weer) beter te gaan voelen.

 

Wederzijds vertrouwen, eerlijkheid en respect zijn voor mij de basis om met jou te praten en werken. Dat mag je 100% van mij verwachten en dat verwacht ik ook van jou.

 

De eerste stap is kennis maken met elkaar. Een eerste ontmoeting waaruit zal blijken of jij je veilig genoeg voelt bij mij om samen aan de slag te gaan. Daarna wil ik graag in een intakegesprek van alles van je weten. Misschien sluit(en), in het geval van minderjarigheid,  je ouder(s), óf belangrijke personen uit je sociale netwerk, aan bij deze kennismaking en intake. Als je besluit verder te willen met mij, zullen we samen je hulpvragen en doelen gaan formuleren en gaan wij samen aan de slag. Jij bepaalt, samen met mij (en in overleg met je ouders), vervolgens het traject!

 

Soms kan je door een paar begeleidingssessies op een ander spoor worden gezet, waardoor je zelf verder kunt. Soms zal het traject wat langer zijn en is er meer ondersteuning en begeleiding nodig. Het is belangrijk om, afhankelijk van je leeftijd én in overleg met jou, jouw ouders/verzorgers (of andere steunfiguren) op enig moment te betrekken bij ons contact. Zij blijven namelijk in jouw leven en maken een belangrijk deel uit van jouw basis en kunnen steunend voor je zijn in dit proces.